Uppsala, 4 januari 2023. Läkemedelsbolaget Dicot meddelar idag att bolaget ingått avtal med välrenommerade Clinical Trial Consultants AB (CTC) för genomförandet av kliniska fas 1-studier som avses starta i mitten av 2023. Studierna kommer ske på det kontrakterade bolagets forskningsklinik i Uppsala.
Dicot utvecklar ett nytt potensläkemedel med målet att behandla erektionssvikt och tidig utlösning bättre än befintliga preparat. Bolaget har sedan tidigare meddelat att man under mitten av 2023 avser starta kliniska studier med sin läkemedelskandidat LIB-01.
Som en viktig del av förberedelserna inför start av de kliniska prövningarna har Dicot efter en upphandlingsprocess nu valt CTC för genomförandet av fas 1-studierna. CTC är en välrenommerad kontraktsforskningsorganisation med över 400 utförda studier för såväl mindre som stora internationella läkemedelsbolag bakom sig. De driver fem moderna kliniska forskningsenheter i Uppsala, Stockholm och Linköping. Dicots fas 1-studier kommer genomföras på kliniken i Uppsala.
"CTC kom i internationell konkurrens ut som den starkaste kandidaten i vår upphandling. Jag är övertygad om att detta kommer bli ett bra samarbete byggt på hög kompetens och stort engagemang från båda parter. Vårt gemensamma arbete påbörjas redan nu i januari", säger Elin Trampe, Dicots vd.
"Vi är mycket glada över möjligheten att samarbeta med ett lokalt innovativt läkemedelsbolag som Dicot, och tillsammans med dem ta deras kandidat LIB-01 in i klinik för första gången", kommenterar Anders Millerhovf, vd på CTC.
För ytterligare information, vänligen kontakta:
Elin Trampe, VD
Tel: +46 739 80 14 08
E-post: elin.trampe@dicot.se
Om Dicot AB
Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre effekt och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider över 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till 60 miljarder SEK. Dicots huvudstrategi är att utveckla LIB-01 i egen regi till och med klinisk fas 2a-studie och därefter i partnerskap med större etablerade läkemedelsföretag finansiera och utveckla LIB-01 vidare till ett registrerat läkemedel för världsmarknaden.
Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 3 300 aktieägare. För mer information se www.dicot.se.
Pressmeddelande: Uppsala, 27 mars 2023. Dicot AB (publ) offentliggör härmed bokslutskommuniké för perioden januari - december 2022 samt för det fjärde kvartalet. Bokslutskommunikén finns tillgänglig som bifogat dokument samt på bolagets hemsida www.dicot.se. Nedan följer en sammanfattning av rapporten.
Kvartalet oktober-december 2022
- Nettoomsättningen uppgick till 0 (0) KSEK
- Resultat efter finansiella poster uppgick till -8 604 (-8 408) KSEK
- Resultat per aktie uppgick till -0,06 (-0,10) SEK
Perioden januari-december 2022
- Nettoomsättningen uppgick till 0 (0) KSEK
- Resultat efter finansiella poster uppgick till -31 756 (-27 175) KSEK
- Resultat per aktie uppgick till -0,26 (-0,42) SEK
Pressmeddelande: Uppsala, 8 mars 2023. Dicot AB (publ) (''Dicot" eller ''Bolaget'') har slutfört den företrädesemission av units, bestående av aktier och teckningsoptioner serie TO 4 och teckningsoptioner serie TO 5, som beslutades av styrelsen den 7 december 2022 och som sedermera godkändes av extra bolagsstämma den 9 januari 2023 ("Företrädesemissionen"). I samband härmed genomförs, i enlighet med de garantiavtal som ingåtts och vad som tidigare kommunicerats, en riktad emission av units till de garanter i Företrädesemissionen som valt att erhålla garantiersättning i form av units i Bolaget ("Ersättningsemissionen"). Teckningskursen i Ersättningsemissionen motsvarar teckningskursen i Företrädesemissionen, dvs. 0,80 SEK per unit, och följer av de garantiavtal som ingicks med garanterna inför Företrädesemissionen. Betalning för de nya aktierna sker genom kvittning av garanternas fordringar.
Dicot AB (publ) (''Dicot" eller ''Bolaget'') offentliggör idag utfallet i Bolagets företrädesemission av units om cirka 54,8 MSEK som avslutades den 27 januari 2023 ("Företrädesemissionen"). 75 088 833 units tecknades med och utan stöd av uniträtter, vilket motsvarar cirka 109,5 procent av Företrädesemissionen som därmed blev övertecknad. Emissionsgarantierna behövde således ej tas i anspråk. Företrädesemissionen tecknades därmed till 100 procent och Dicot tillförs cirka 54,8 MSEK före emissionskostnader.
Pressmeddelande: Uppsala, 13 januari 2023. Idag inleds teckningsperioden i Dicot AB:s (publ) (''Dicot" eller ''Bolaget'') företrädesemission av units bestående av aktier och teckningsoptioner av serie TO4 samt teckningsoptioner av serie TO5 som beslutades av en extra bolagsstämma den 9 januari 2023 ("Företrädesemissionen") och i vilken även allmänheten har möjlighet att anmäla intresse att teckna units.
Pressmeddelande: Uppsala, 9 januari 2023. Styrelsen i Dicot AB (publ) ("Dicot" eller "Bolaget") har, med anledning av den nyemission av units med företrädesrätt för befintliga aktieägare som offentliggjordes den 7 december 2022 ("Företrädesemissionen"), upprättat ett EU-tillväxtprospekt ("Prospektet") som idag har godkänts och registrerats av Finansinspektionen.
Pressmeddelande: Uppsala, 9 januari 2023. Dicot AB (publ), org.nr 559006-3490, har hållit extra bolagsstämma den 9 januari 2023, varvid besluten nedan fattades. Samtliga beslut fattades enhälligt.
Pressmeddelande: Uppsala, 7 december 2022. Aktieägarna i Dicot AB (publ), org.nr 559006-3490, kallas härmed till extra bolagsstämma måndagen den 9 januari 2023 kl. 13.00 hos Advokatfirman Lindahl, Vaksalagatan 10, 751 42 Uppsala.
Pressmeddelande: Uppsala, 7 december 2022. Styrelsen i Dicot AB ("Dicot" eller "Bolaget") har idag den 7 december 2022, villkorat av efterföljande godkännande vid extra bolagstämma den 9 januari 2023, beslutat att genomföra en företrädesemission av högst 68 551 510 units bestående av aktier och teckningsoptioner om cirka 54,8 MSEK före emissionskostnader ("Företrädesemissionen"). Varje unit består av fyra (4) nya aktier, tre (3) teckningsoptioner av serie TO4 och tre (3) teckningsoptioner av serie TO5. Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner serie TO4 och TO5 som ges ut i Företrädesemissionen kan Bolaget tillföras ytterligare cirka 51,4-92,5 MSEK före emissionskostnader. Det lägsta likvidbeloppet som kan tillföras Bolaget kan ändras beroende av om - och i vilken utsträckning - nedan nämnda minskning av aktiekapitalet genomförts. Bolaget har i samband med Företrädesemissionen erhållit teckningsförbindelser om cirka 5 MSEK från styrelseledamöter, ledningsgruppen och befintliga aktieägare. Därutöver har Bolaget erhållit emissionsgarantier om cirka 28 MSEK och s.k. toppgarantier om cirka 1,8 MSEK. Bolaget har således erhållit teckningsförbindelser och emissionsgarantier om totalt cirka 34,8 MSEK, motsvarande cirka 63,5 procent av Företrädesemissionen. Toppgarantierna omfattas av lock-up om 180 dagar från det datum att emissionen är registrerad hos Bolagsverket. Emissionslikviden från Företrädesemissionen avses primärt användas för att avsluta prekliniska studier samt för att starta och genomföra kliniska fas 1-studier med Bolagets läkemedelskandidat LIB-01, studier som beräknas starta i mitten av 2023. För att säkerställa finansieringsbehovet fram till att Företrädesemissionen är genomförd har Bolaget tagit upp ett brygglån om 2 MSEK vilket kommer att regleras efter genomförd Företrädesemission. Kallelse till extra bolagsstämma kommer att offentliggöras genom separat pressmeddelande.
Pressmeddelande: Uppsala, 1 november 2022. Rättelsen avser att informera om att tidigare pressmeddelande gällande Dicot ABs (publ) delårsrapport för januari - september 2022 ej skulle ha varit markerad med MAR-etikett.