Stäng
Dicot uppvisar goda resultat i ny effektstudie

Pressmeddelande: Uppsala, 29 juni 2022. Dicot AB utvecklar ett nytt potensläkemedel med målsättningen att bli förstahandsvalet på marknaden. Bolaget meddelar idag att den nyutvecklade orala formuleringen uppvisar goda resultat i en nyligen genomförd effektstudie.

En effektstudie gjord av bolagets partner, det franska forskningsbolaget Pelvipharm, i validerad djurmodell för erektil funktion, visar goda resultat med den nya orala formuleringen. LIB-01 hade effekt på alla studerade parametrar hos försöksdjuren uppmätt sju dagar efter sista dos och effekten är statistiskt säkerställd. Hur mycket längre än så effekten sitter i samt det effektiva dosintervallet återstår att utvärdera.

I april valde bolaget att prioritera utvecklingen av en oral formulering inför start av kliniska studier i människa. Dessförinnan använde Dicot en subkutan formulering för sin läkemedelskandidat, det vill säga administration med spruta under huden. Med en oral läkemedelskandidat optimeras marknadsvärdet på LIB-01.

"Det här är resultatet av ett målinriktat utvecklingsarbete inför starten av våra kliniska studier på människa som är planerade till mitten av 2023. Det är mycket glädjande att vi nu har en oral formulering att arbeta vidare med i syfte att ta fram ett långtidsverkande preparat. Vi vill drastiskt ändra förutsättningarna för att behandla erektionsproblem och ge drabbade män och par ett bättre samliv.", säger Elin Trampe, vd på Dicot.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, VD
Tel: +46 739 80 14 08
Email: elin.trampe@dicot.se

Denna information är sådan information som Dicot AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 juni 2022.

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre verkningstid och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Utvecklingen sker i egen regi fram till fas 2-studier. Därefter är det Dicots intention att ingå strategiska allianser, alternativt genomföra en trade-sale, med större, etablerade läkemedelsföretag för att kunna introducera LIB-01 på världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 3 300 aktieägare. För mer information se www.dicot.se

Filer för nedladdning