Stäng
Dicot till Life Science-dagen 8 mars

Uppsala, 2 mars 2023. På Life Science-dagen i Göteborg den 8 mars presenteras intressanta bolag inom medicin- och läkemedelsbranschen, däribland Dicot. Eventet arrangeras för sjunde året och attraherar intressenter inom sektorn såsom läkare, beslutsfattare och investerare.

Professor Göran Landberg, biomedicinforskare vid Göteborgs universitet, inleder årets Life Science-dag 8 mars under rubriken "Life Science i Sverige - unika möjligheter". Därefter följer en heldag med presentationer av relevanta och intressanta företag inom sektorn.

Klockan 16.30 framträder Dicots vd Elin Trampe och berättar bland annat om förberedelserna inför de förestående kliniska studierna och varför man anser att bolagets kandidat kan representera en helt ny generation potensläkemedel.

Presentationen kan ses i realtid eller i efterhand på www.lifesciencedagen.se.

Den som vill delta fysiskt på eventet på Wallenberg Konferenscenter i Göteborg anmäler sig senast den 6 mars på www.lifesciencedagen.se där också fullständigt program och mer information finns.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, vd                                                     
Telefon: +46 739 80 14 08                                      
E-post: elin.trampe@dicot.se

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre effekt och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider över 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till cirka 75 miljarder SEK. Dicots huvudstrategi är att utveckla LIB-01 i egen regi till och med klinisk fas 2a-studie och därefter i partnerskap med större etablerade läkemedelsföretag finansiera och utveckla LIB-01 vidare till ett registrerat läkemedel för världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 3 300 aktieägare. För mer information se www.dicot.se.

Filer för nedladdning