September 2021

Jag inleder hösten med en känsla av stolthet. Vårt utvecklingsarbete bär frukt, vi har gjort fina rekryteringar och vårt globala nätverk växer. Med påfyllda energidepåer från en varm sommar ser jag nu fram emot en period med fler värdeskapande aktiviteter och spännande resultat.

Göran Beijer, vd Dicot

Forskningsgenombrott

Genombrott: effekt i minst sju dagar

I vår senaste djurstudie bevisades att effekten av LIB-01 sitter i under minst sju dagar. Glädjande är också att effekten ökade över tid. Fortsatta studier tar vid där vi tittar på mekanismen bakom effekten samt utforskar den optimala tidsperioden.

Läs mer här

Emission i oktober

Emission i oktober

Dicots styrelse beslutade den 8 september att genomföra en ny företrädesemission med units bestående av aktier och optioner. Emissionen kan vid full teckning tillföra bolaget drygt 25 MSEK och teckningsoptionerna ytterligare ca 58 MSEK.

Till pressmeddelandet

Första halvåret

Första halvåret. Så här gick det.

För ett par veckor sedan släppte vi delårsrapporten för januari-juni. Under perioden uppgick rörelsens kostnader till 12 713 KSEK jämfört med 8 488 KSEK samma period förra året. Ökningen består till största delen av inköp och konsulttjänster i läkemedelsprojektet beroende på intensifierat arbete.

Läs hela delårsrapporten här

Elin Gahm i SvD

Elin Gahm bjuder in till debatt i SvD

I en artikel på SvD Debatt lyfter Elin Gahm, läkare, författare och medlem i Dicots expertgrupp, problemen kring mäns sexualitet och menar att män generellt är sämre på att ta kontakt med sjukvården. Hon skriver bland annat: ”Ur ett folkhälsoperspektiv behöver mäns lidande – inte minst sexuellt – lyftas fram.”

Läs hela debattartikeln här

Per-Göran Gillberg - ny styrelseledamot

Per-Göran Gillberg, ny styrelseledamot

"Per-Göran har en omfattande och mycket relevant erfarenhet från såväl forskning som den affärsmässiga delen av läkemedelsbranschen. Med honom i vår styrelse förstärks bolagets know-how rejält", kommenterar styrelseordförande Eva Sjökvist Saers nytillskottet.

Läs mer om Per-Göran

Göran hos aktiespararna

Göran på småbolagsdagarna

Se filmen från Aktiespararnas event Småbolagsdagarna den 8 juni där Göran Beijer bland annat berättar om starten på Dicots industrialiseringsfas och de åtgärder som görs för att ta Dicot fram till de kliniska studierna på människa.

Gå till filmen

Elin Trampe - COO

Tre snabba frågor till Elin Trampe, vår nya COO och vice VD sedan 1 september:


VAD TÄNKTE DU NÄR DU HÖRDE ATT DICOT SÖKTE COO/VICE VD?

- Vilket stimulerande uppdrag och spännande bolag! Ett läkemedelsprojekt baserat på en substans med ursprung i naturen gör det extra spännande. Jag gillar också det mindre bolaget där man kan ha helhetsperspektiv och vara strategisk men samtidigt delaktig i det dagliga operativa arbetet.

VARFÖR ÄR DET HÄR ETT VIKTIGT FORSKNINGSOMRÅDE?

- Jag tycker bland annat att den psykiska ohälsa som kan bli en konsekvens av sexuella dysfunktioner känns mycket angeläget att göra något åt. Om vi utvecklar ett nytt läkemedel som gör mer nytta än dagens preparat, kan det göra stor skillnad för väldigt många människor.
 
VILKEN TALANG BESITTER DU SOM DICOT KOMMER HA NYTTA AV?

- Att jag har både det vetenskapliga och affärsmässiga perspektivet. Jag är också väldigt mån om att skapa och upprätthålla effektiva arbetsprocesser och att hålla fokus på vad som verkligen är viktigt.

Vill du veta mer om Elin, gå hit

Nyhetsbrev i samma sekund som det kommer ut?

Vill du vara först med att få det här nyhetsbrevet skickat direkt till din e-post?
Följ då den här länken och fyll i två rader.

Ännu snabbare nyheter?

Följ oss på Linkedin för att ta del av alla nyheter direkt.