Februari 2021

Under en nyligen genomförd undersökning om synen på Dicot lärde vi oss bland annat att det finns önskemål om ökad kommunikation. Det tar vi till oss och har därför vidtagit åtgärder för att bättre förse aktieägare och andra intressenter med spännande och relevant information. 

Utöver att starta DICOTnytt lanserade vi för två veckor sedan en ny hemsida. På den kan man till exempel lära sig mer om vår utvecklingsplan och fördjupa sig i de olika delstegen fram till kliniska fas 1-studier. Botanisera gärna runt i menyerna här ovan.

Med hopp om en skön vår.

Göran Beijer, vd Dicot

Toxikologiprogrammet utreder biverkningar

Vi är nu mitt inne i vårt toxikologiprogram som utreder omfattningen av eventuella biverkningar. Eftersom alla ämnen anses kunna ha viss toxisk effekt om dosen är tillräckligt stor ska studien också svara på vilken maxdos som kan användas i framtida studier.

Läs mer

Extraktproduktion till försöken på människa igång

Nu förbereder vi för de kliniska försöken på människa genom att dra igång produktionen av det extrakt som ska användas när de startar 2022.

Läs mer

Eva Sjökvist Saers fattar ordförandeklubban

Sedan 9 februari är Eva Sjökvist Saers ny ordförande i Dicot. Hon kommer in med 25 års erfarenhet inom Life Science från bland annat chefspositioner på Astra Seneca och som vd för APL där hon tredubblade omsättningen på ett par år.

Läs mer om Eva

Har du teckningsoptioner?

För alla er som har eller tänkt köpa teckningsoptioner i det program vi lanserade under emissionen sommaren 2020 vill vi meddela att utövandeperioden startar 17 mars och pågår i två veckor.

Mer information om programmet får du här

52% av alla män över 40 år har erektionssvikt

Häpnadsväckande många män lider av sexuella dysfunktioner. Att det inte diskuteras oftare beror sannolikt på att det uppfattas som skamfyllt. Det tycker vi är fel. Om mer än hälften av alla män över 40 år har erektionssvikt och uppåt 30% i alla åldrar lider av för tidig utlösning är det ett stort problem som borde lyftas. Tillstånden leder bland annat till radikalt ökad risk för depression, fördubblad risk för hjärtattack och stroke och i vissa fall påverkad förmåga att skaffa barn. Med tanke på det betydande antalet drabbade borde det här klassas som ett samhällsproblem.

Läs vidare här för att lära dig mer om sexuella dysfunktioner

Nyhetsbrev i samma sekund som det kommer ut?

Vill du vara först med att få det här nyhetsbrevet skickat direkt till din e-post?
Följ då den här länken och fyll i två rader.