Stäng

Maj 2022

Min första månad som vd har varit lika intressant och intensiv som jag hade förväntat mig med investerarträffar, förberedelser för vår optionsrunda i juni och full fart i studierna. Glädjande besked är att vi har fått en hel del nya aktieägare kontinuerligt senaste året. Till er vill jag säga: välkommen ombord, jag hoppas vi ska dela resa under lång tid.

Elin Trampe, vd

Årsredovisning 2021 ute

Årsredovisning 2021 ute

Under 2021 genomförde vi 18 studier, att jämföras med tre året innan. Det säger en del om Dicots ökade utvecklingstakt. I vår nypublicerade årsredovisning kan du läsa mer om studierna, den uppdaterade utvecklingsplanen och en intervju med avgående vd Göran Beijer.

Till årsredovisningen

Journalisten Ann Heberlein lyfter erektionssvikt

Foto: Alamy / Illustration: Staffan Löwstedt

Journalisten Ann Heberlein lyfter erektionssvikt

Det är sällsynt att erektionsproblem belyses i breda medier. Därför är det glädjande att SvD publicerar en lång krönika av Ann Heberlein den 8 april med titeln: ”Kände mig snuvad på konfekten”. Hon skriver bland annat att erektionssvikt borde klassas som en folksjukdom.

Läs hela artikeln här (endast SvD-prenumeranter)

Vi prioriterar oral formulering

Vi prioriterar oral formulering

Efter utvärdering av två alternativ har vi nu valt att prioritera utvecklingen av en oral läkemedelskandidat inför fas 1-studien. Ett preparat som kan tas via munnen är givetvis att föredra för patienterna och kommer värderas högre av marknaden och framtida partners.

Läs mer i pressmeddelandet

Internationell expert kommenterar LIB-01

Internationell expert kommenterar ambitionen med LIB-01

Professor Arthur Burnett, urolog vid John Hopkins School of Medicine i Baltimore, har kommenterat målsättningarna med vår läkemedelskandidat och konstaterar att "LIB-01 kan ersätta PDE-5-hämmare om den långa varaktigheten av effekt vid låg dos kan bevisas". Vi känner oss stärkta i visionen att LIB-01 ska bli förstahandsvalet för alla drabbade män.

Optionsutnyttjande i juni

Optionsutnyttjande i juni

För alla som är innehavare av teckningsoptioner i serie TO 3 är nu utnyttjandeperioden i antågande. Den är satt till 1–15 juni.

För att se villkoren kring optionsutnyttjandet, gå hit

Elin och Björn

Välkommen till årsstämman 24 maj

Vi ser fram emot årets stämma; den första fysiska på två år. Den sker 24 maj kl 10.00 i Advokatfirman Lindahls lokaler på Vaksalagatan 10 i Uppsala. Är du aktieägare och vill delta, följ den här länken för att se dagordningen och hur man anmäler sig.

Länk och information för anmälan

En dag på Operaterrassen

En dag på Operaterrassen

Den 2 maj framträdde Elin Trampe på Operaterrassen under Aktiespararnas event Aktiedagen. Efter presentationen följde en intervju där Elin bland annat fick svara på frågor om hur man kommer märka att Dicot fått en ny vd och hur en framtida marknadslansering skulle kunna se ut.

Se presentationen och efterföljande intervju här

Kvartalsrapport för första kvartalet

Första kvartalet i siffror

Förra veckan släpptes vår kvartalsrapport för januari till mars. Läs bland annat Elin Trampes vd-kommentar där hon beskriver förvåningen vi möts av när vi lyfter fram hur vanligt erektionsproblem är.

Ta del av rapporten här

Pressmeddelande i samma sekund som det kommer ut?

Om du vill kunna läsa våra pressmeddelanden så fort vi släpper dem, följ då den här länken och fyll i två rader.

Ännu snabbare nyheter?

Följ oss på Linkedin för att ta del av alla nyheter direkt.