Stäng

Mars 2023

Vi har precis ställt om klockan och samtidigt landar en färsk upplaga av DICOTnytt, till synes i synk med årstidernas rörelser. För vår rapportering om stärkt kassa, en stabil utvecklingsplan och allehanda framgångar är tydliga tecken på att Dicot rör sig mot ljusare tider.

Elin Trampe, vd Dicot

Glädjande resultat i ny effektstudie

Världsledande expert till Dicot

Dr Harin Padma-Nathan, ansvarig studieläkare under utvecklingen av Viagra och världsledande medicinsk expert som ofta synts i stora amerikanska tidningar och tv-kanaler, går in som konsult åt Dicot.

Mer om Dr Padma-Nathan

Rapporten för andra kvartalet släppt

Gott emissionsutfall. Stora möjligheter.

Dicots emission i januari övertecknades och gav 55 MSEK före emissionskostnader. Ett stort tack till alla som deltog. Med detta kapitaltillskott kan vi fortsätta hålla högt tempo i utvecklingen och realisera våra planer.

Läs om vår utvecklingsplan

Sommarpresentation på världsledande konferens

Tillverkning inför kliniska studier igång

Vi rör oss framåt enligt plan. Amerikanska Thermo Fisher Scientific som kontrakterades i början av året är nu i full gång med tillverkningen av studieläkemedlet till fas 1-studierna.

Dicot i EU-kommissionens innovationstävling

Uppsala kommun uppvaktar Dicot

Life science är Uppsala regions största tillväxtbransch enligt Näringsliv Uppsala. Nu har kommunen fått upp ögonen för Dicot och tog i februari initiativ till ett möte för att lära känna oss bättre.

Samarbete med Uppsala universitet

Lyckat möte med Läkemedelsverket

I veckan hade vi det sista rådgivande mötet med Läkemedelsverket inför ansökan om kliniska studier. Myndigheten var odelat positiv till Dicots studieupplägg.

Läs mer här

Samarbete med Uppsala universitet

Bokslutskommuniké 2022!

”Vi har genererat nya resultat som alla pekar åt samma håll: vi är något helt nytt på spåret”, skriver Elin Trampe i sin vd-kommentar i 2022 års bokslutskommuniké som släpptes för några veckor sedan.

Läs hela kommunikén här

CRO-upphandling inför kliniska studier

Life Science-dagen 2023

Elin Trampe reste ner till Göteborg härom veckan och presenterade Dicots senaste framsteg på den årliga Life Science-dagen.

Se framträdandet och intervjun här

Pressmeddelande i samma sekund som det kommer ut?

Om du vill kunna läsa våra pressmeddelanden så fort vi släpper dem, följ då den här länken och fyll i två rader.

Ännu snabbare nyheter?

Följ oss på Linkedin för att ta del av alla nyheter direkt.